Στην Μ.Κ.Ο. «Ερύμανθος» οι οικοτουριστικές και αγροτοοτουριστικές δράσεις είναι ένας βασικός προσανατολισμός και πάγια επιδίωξή μας.

Πιστεύουμε στην ζωτική σημασία και την προτεραιότητα εκείνων των έργων και των υποδομών που δημιουργούν συμπληρωματικό εισόδημα στις ορεινές περιοχές και προστιθέμενη αξία στην περιοχή.

Στο βαθμό που ο Δήμος Αροανίας συμμερίζεται αυτούς τους στόχους η συνεργασία μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποδοτική.

 

Για παράδειγμα η συστηματική εγκατάσταση της εταιρείας “trekking Hellas” στα Τριπόταμα για την ανάπτυξη των υπαιθρίων δραστηριοτήτων και ιδιαίτερα του rafting και canoe kayak έχει πολύ μεγαλύτερη πολλαπλασιαστικότητα σε οφέλη απ’ ότι ένας δημοτικός δρόμος παραπάνω.

Αυτή την άποψη νομίζουμε ότι την συμμερίζεται πλέον η πλειονότητα των κατοίκων της περιοχής που αναζητά μια αναπτυξιακή διέξοδο για να μείνουν οι νέοι στον τόπο μας.

Έχοντας επιτύχει πρόσφατα να εντάξουμε την περιοχή του Ερυμάνθου στο πρόγραμμα « Οικοτουριστικές διαδρομές» της Αγροτουριστικής Α.Ε. του Δήμου Αροανίας ανοίγοντας πλέον νέες προοπτικές για την επισκεψιμότητα της περιοχής και για τις ιδιωτικές επενδύσεις στον τομέα αυτό.

Σ’ αυτή την φάση νομίζουμε ότι είναι καιρός να αξιοποιήσει και από την πλευρά του ο Δήμος Αροανίας ορισμένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει χωρίς να επιβαρυνθεί με μεγάλες δαπάνες , αλλά με αποφασιστικότητα και πολιτική βούληση να αξιοποιήσει φυσικούς και ανθρώπινους πόρους που συνθέτουν μια μικρή αγροτουριστική κίνηση και αγορά.

Με αυτό το σκεπτικό προτείνουμε στον Δήμο Αροανίας να δημιουργήσει μια σειρά τουριστικών περιπτέρων 10 έως 15 θέσεις κατά μήκος της Δημοτικής Οδού στα Τριπόταμα που βρίσκεται πλησίον του Δημαρχείου επί της παλαιάς οδού 111 το τμήμα από το ύψος της τοξωτής γέφυρας μέχρι το ύψος της παλαιάς τσιμεντένιας γέφυρας από την κάτω μεριά προς το ποτάμι και από το σημείο εκείνο και πέρα που δεν επηρεάζει την θέα της τοξωτής γέφυρας.

Τα περίπτερα προτείνουμε να είναι ξύλινα καλαίσθητα σε συνδυασμό με το περιβάλλον.
Να προβλέπεται φωτισμός στον περιβάλλοντα χώρο.
Να συνδέεται αισθητικά και λειτουργικά με το προβλεπόμενο έργο του Ε.Ο.Τ. προς την «Βασιλική Πηγή».
Να προβλέπεται πλακόστρωση στο τμήμα της ασφάλτου ώστε να μπορεί να θεωρηθεί αφετηρία της οικοτουριστικής διαδρομής.

Τα περίπτερα που θα δημιουργηθούν μπορούν να νοικιαστούν κατά προτίμηση σε κατοίκους του Δήμου για την διάθεση τοπικών προϊόντων και χειροτεχνικών ειδών. Για παράδειγμα θα μπορούν να διαθέτουν μέλι, τοπικά γλυκά κουταλιού, τσάι βουνού, βότανα, αφεψήματα, φρούτα, τοπικά ζυμαρικά, βιολογικά προϊόντα ξυλόγλυπτα κτλ.

Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να δημιουργηθεί συμπληρωματικό εισόδημα σε τουλάχιστον 10 νέους ανθρώπους της περιοχής δίνοντας ζωντάνια και χρώμα στην τοπική αγορά, κάτι που επιθυμεί να συναντήσει ο κάθε επισκέπτης του εναλλακτικού τουρισμού.