Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης


Την Πέμπτη, 22 Νοε 2012, στις 09.30, στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace (Θεσ/νίκη, Μοναστηρίου 305), οργανώνεται η εκδήλωση «ΕΞΟΔΟΣ από την ΚΡΙΣΗ: οι γυναίκες ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ», από το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Με πολύ ενδιαφέρον περιμένουμε να ακούσουμε τις εισηγήσεις των: καθ Αικατερίνης Σαρρή (Οι γυναίκες επιχειρούν μέσα από την κρίση), κας Πόπης Σουρμαϊδου (Στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας), κας Στήβης Σιωζοπούλου (Ο ρόλος των δικτύων στην ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας), κας Λουκίας Αικατερινιάδου (Γυναικεία επιχειρηματικότητα: συμπεράσματα από επιτυχημένες και αποτυχημένες προσπάθειες) και κας Χρυσάνθης Αλεξάνδρου & κας Όλγας Βοσνακίδου (Γυναικεία Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΜΥΓΔΟΝΙΑ).

Τον τελευταίο καιρό καταγράφουμε την ένταση των επισημάνσεων για τις δυνατότητες της γυναικείας επιχειρηματικότητας ή/και δραστηριότητες με πρωταγωνίστριες γυναίκες, όπως:

4 Νοε 2012, Ναύπλιο. Άρωμα Ανάπτυξης Αργολίδας, με την παρουσίαση των προσπαθειών δημιουργίας του Ασκληπιείου Βοτανικού Κήπου από την κα Γεωργία Δρόσου-Παγίδα, Πρόεδρο της Ένωσης Νέων Αγροτών Αργολίδας.

6 Νοε 2012, Αθήνα, Περισσότερες τεχνολογίες-Περισσότερες γυναίκες επιχειρηματίες, με το συνέδριο για την συμβολή των τεχνολογιών στην γυναικεία επιχειρηματικότητα, από την κα Όλγα Σταυροπούλου (ΜΙΛΗΤΟΣ).

9 Νοε 2012, Θεσσαλονίκη, Συνέδριο Καινοτομία & Ανάπτυξη, με θεματική «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα» και διοργανώτρια την κα Ραλιώ Λεπίδου.

12 Νοε 2012, Δράμα, «Οι Γυναίκες της υπαίθρου διεκδικούν τη θέση τους», με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των αγροτισσών, όπου πολλοί μίλησαν για πολλά, αλλά καμιά αγρότισσα.

15 Νοε 2012, Πάχη Μεγάρων, «Τα βότανα για υγεία», στον παιδότοπο «Γοργόνες & Μάγκες» με έμφαση στην ανάγκη επαναφοράς της συλλογικής μνήμης, κυρίως του γυναικείου πληθυσμού, στην αξιοποίηση των βοτάνων της ελληνικής φύσης, με διοργανώτριες τις κες Α. Μιχαηλίδου & Β. Μωραϊτη.

22 Νοε 2012, Θεσσαλονίκη, «Έξοδος από την κρίση: Οι γυναίκες επιχειρούν», με όλες τις ομιλήτριες να είναι γυναίκες. 2310 013480.

26 Νοε 2012, Πάχη Μεγάρων, «Γυναικεία Αγροτική Επιχειρηματικότητα», στον φιλόξενο χώρο «Γοργόνες & Μάγκες». 22960 28989.

Μοιάζει σαν η καταξίωση των γυναικών να γίνεται μέσα από μια περίεργη ενσωμάτωσή τους στην οικονομία της αγοράς και στις εκχρηματισμένες αξίες της, με στην εξώθησή της γυναίκας έξω από την οικογένεια, με αντίστοιχη δημιουργία νέων αναγκών για outsourcing (αναζήτηση υπηρεσιών από έξω από την οικογένεια) για φύλαξη παιδιών, φροντίδα ηλικιωμένων, παιδοψυχολόγων, δημιουργική απασχόληση παιδιών, οικιακές βοηθοί, delivery, fast food κλπ.

Την Πέμπτη, 22 Νοε 2012, 09.30-13.00, στο Grand Hotel Palace (Θεσ/νίκη), το ΑΤΕΙΘ και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, μας προσκαλούν στην «ΕΞΟΔΟ από την ΚΡΙΣΗ» με τις γυναίκες να ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ».