του Δημήτρη Μιχαηλίδη


Διαχρονικό: Γίνεσαι θύμα, πάντα με την θέλησή ή την ανοχή σου

 

Θάνατος … Δείτε από τι πεθαίνουν τα πουλιά στα midway. …

http://www.midwayfilm.com/

Organic ΗΠΑ

Το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ έχει προσδιορίσει τρεις κατηγορίες βιολογικών:

Organic: Φτιαγμένο με 100% οργανικά συστατικά

Βιολογικά: Φτιαγμένο με τουλάχιστον 95% organic συστατικά

Φτιαγμένο με οργανικά συστατικά: 70% organic και βιολογικά 30%.

Προϊόντα με λιγότερο από 70% organic, δεν το αναφέρουν μπροστά, αλλά μόνο στον πίνακα πλευρικά στο πακέτο.

mednutrition.gr.

Δενδροφορτιστής

Τα φυτά ζουν μετατρέποντας την ηλιακή ενέργεια σε χημική (φωτοσύνθεση). Το Εθνικό Ινστιτούτο Προηγμένων Βιομηχανικών Επιστημών & Τεχνολογίας (Ιαπωνία) με την Mitsubishi και Tokki, δημιούργησε hitech δένδρο που είναι σε θέση να χρησιμοποιεί αυτή την ενέργεια για να επαναφορτίσει συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα ή παιχνιδομηχανές. Το μυστικό βρίσκεται στα φύλλα του φυτού, τα οποία είναι κατασκευασμένα από μια οργανική λεπτή μεμβράνη που αποτελείται από οκτώ ηλιακά κύτταρα.

 www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4764498 


Αλήτεεες! …

«Αλήτεεες! Μην τολμήσετε να βγείτε έξω. Αλήτες, ε, αλήτες!» Όσοι βρεθήκαμε την Τετάρτη (7-11-2012) στο Κοινοβούλιο για να καλύψουμε την ψηφοφορία, γίναμε μάρτυρες απίστευτων σκηνών που δύσκολα περιγράφονται. Την ξανθιά κυρία που ούρλιαζε έξω ακριβώς από την κεντρική είσοδο της ολομέλειας σιγοντάριζαν δεκάδες συνάδελφοί της -επίσης εκτός εαυτού- που σε έκαναν να τρομάζεις με τη γηπεδική οργή τους, εντός του υποτιθέμενου ναού της Δημοκρατίας. «Γιώργοοο, εσύ πήγαινε να φράξεις την άλλη πόρτα. Μήτσο, εσύ από εδώ μαζί μου», φώναζε ένας άλλος. «Για να μη βγει κανένα σκουλήκι έξω», συμφωνούσε μια άλλη παραδίπλα, και το πλήθος όλο και μεγάλωνε κυκλώνοντας την αίθουσα.

Τα σκουλήκια, όπως ήταν αναμενόμενο, τρόμαξαν διότι οι εξεγερμένοι υπάλληλοι θύμιζαν ποντικούς που εμφανίστηκαν ξαφνικά κατά δεκάδες από τις συνήθως κλειστές «φωλιές» των γραφείων τους, όταν φοβήθηκαν ότι κινδυνεύει το «τυρί» τους. Και όταν ξεμύτισαν οι πρώτοι βουλευτές από την αίθουσα, οι δημοσιογράφοι πια τα χάσαμε εντελώς. Δεν ήταν μόνον ότι υπάλληλοι απειλούσαν να τους προπηλακίσουν. Το σοκαριστικό ήταν ο τρόπος με τον οποίο τούς απευθύνονταν. Ο κ. Χρυσοχοΐδης έγινε ξαφνικά ο «άσε μας, ρε Μιχαλάκη», ο κ. Καμμένος «Πανούλη, να τα πεις αλλού αυτά, ρε», ο κ. Κουβέλης «να δούμε το κομματάκι σου τι θα κάνει», ενώ ο συνάδελφος Δημ. Τάκης έφαγε και μερικές ψιλές όταν αποτόλμησε να σηκώσει το τηλέφωνό του για να απαθανατίσει το πρωτοφανές μπάχαλο.

Λίγο αργότερα, ένας μεσήλικος, που μάλλον ήταν κάποιος εκπρόσωπός τους, έκανε νεύμα σε όσο περισσότερους μπορούσε και τους είπε χαμηλόφωνα: «Δεν θέλω πανηγυρισμούς, αλλά πήγαμε στον Βαγγέλη (εννοούσε τον κ. Μεϊμαράκη) και αυτό που θα πει σε λίγο ο Στουρνάρας θα μας επιτρέψει να γυρίσουμε στα γραφεία μας».

Το πώς διορίστηκαν οι εκατοντάδες αυτοί υπάλληλοι στη Βουλή και τα σκανδαλώδη προνόμια που εξακολουθούν να απολαμβάνουν θα τα έχετε ήδη πληροφορηθεί – αρκεί να δει κανείς το υπερσύγχρονο νηπιαγωγείο εντός του Κοινοβουλίου στο οποίο φοιτούν δωρεάν τα παιδιά τους. Γι’ αυτό και όσοι βρεθήκαμε την Τετάρτη στη Βουλή νιώσαμε σαν να ζούμε με έναν τρομακτικό συμβολισμό τον λόγο που η χώρα βρίσκεται στη σημερινή κατάντια της. Ήταν -πώς να το πω- σαν οι βουλευτές να βρήκαν ξαφνικά τον δάσκαλό τους από αυτούς που κατ’ εξοχήν καλοβόλεψαν στο ίδιο τους τον «οίκο». Δηλαδή τους συγγενείς τους, τους κουμπάρους τους και τους κοντοχωριανούς τους.  

Γι’ αυτό αναρωτηθήκαμε μήπως, τελικά, όσοι κατάντησαν έτσι αυτή τη χώρα είναι νομοτελειακά αδύνατον και να την αλλάξουν. lifo.gr (σσ. από άρθρο του κ. Κ. Ζούλα, Καθημερινή 11/11/2012, που περιγράφει τις σκηνές μετά την ξαφνική τροπολογία Στουρνάρα η οποία ενέτασσε τους υπαλλήλους της βουλής στο καθεστώς των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων, που τελικά δεν πέρασε. Η κορυφή του «συστήματος», ο «οίκος ……» όπως έλεγαν και οι αγανακτισμένοι πριν λίγο καιρό).