Interreg Europe 
Διαδικτυακή εκδήλωση: Q&A σχετικά με τη δεύτερη πρόσκληση
  

 

Ημερομηνία 2 Ιουνίου 2023 και ώρα 10:00 – 11:00 (Ώρα Κεντρικής Ευρώπης).
Υποβάλετε τις ερωτήσεις σας σχετικά με οποιαδήποτε πτυχή της δεύτερης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων έργων της Interreg Europe. Ρωτήστε για το πακέτο εφαρμογής, τη διαδικασία υποβολής αίτησης, τις εκτιμήσεις για τον προϋπολογισμό ή τη συνεργασία.
Οι ερωτήσεις θα συγκεντρωθούν μέσω εγγραφής και επί τόπου και θα απαντηθούν κατά τη διάρκεια αυτής της τελευταίας διαδικτυακής συνεδρίας πριν από τη λήξη της δεύτερης πρόσκλησης στις 9 Ιουνίου 2023.
Θα χρησιμοποιηθεί το Slido για τη συλλογή των ερωτήσεων πριν και κατά τη διάρκεια των Q&As. 

 

 

Διαδικτυακή εκδήλωση: Στήριξη της κοινωνικής οικονομίας το 2023  

 

 

Στις 15 Ιουνίου 2023 από τις 14:00 έως τις 16:00 (Ώρα Κεντρικής Ευρώπης), η Πλατφόρμα Εκμάθησης Πολιτικών οργανώνει μια διαδικτυακή συζήτηση με θέμα τη στήριξη της κοινωνικής οικονομίας το 2023.


Η Κοινωνική Οικονομία εξακολουθεί να είναι ένα καυτό θέμα στην Ευρώπη. Τον Δεκέμβριο του 2021, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε το Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνική Οικονομία. Οικοδόμηση μιας οικονομίας που λειτουργεί για τους ανθρώπους: ένα σχέδιο δράσης για την κοινωνική οικονομία προκειμένου να αντιμετωπιστούν καλύτερα οι πολλές προκλήσεις και να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες των κοινωνικών επιχειρήσεων. 
Η συζήτηση είναι μια ευκαιρία επανασύνδεσης με τα σχετικά μέλη της κοινότητας του Interreg Europe, καθώς έχουν περάσει μερικά χρόνια από την ολοκλήρωση της περιόδου 2014-2020 των έργων κοινωνικής οικονομίας. Και είναι επίσης μια ευκαιρία να γνωρίσετε μερικούς από τους εταίρους των έργων κοινωνικής οικονομίας της νέας περιόδου!

   

Εκδήλωση: Η έκθεση Smart Cities 2023 στο Ζάππειο Μέγαρο  

 

 

   

Για δύο ημέρες, Παρασκευή και Σάββατο, στις 16 & 17 Ιουνίου 2023, στο Ζάππειο Μέγαρο θα «χτυπάει η καρδιά» των «έξυπνων» πόλεων, στην πρώτη Έκθεση Smart Cities στην Ελλάδα. Μίας ολοκληρωμένη πρότασης επικοινωνίας και ανάδειξης των ωφελειών και των προοπτικών ανάπτυξης των ελληνικών πόλεων από την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών και των σύγχρονων μεθόδων ανάπτυξης και διοίκησης.
Η Έκθεση Smart Cities 2023, μαζί με τα ομώνυμα Συνέδρια και Εκδηλώσεις που περιλαμβάνει, αποσκοπεί στην δημιουργία θεσμικού, αυτοδιοικητικού και επιχειρηματικού σημείου αναφοράς για τις «Έξυπνες Πόλεις» και την Αστική Ανάπτυξη στην Αθήνα. Για τον σκοπό αυτό θα συμμετάσχουν, πέραν των Εταιρειών, Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμοι, Φορείς, Οργανισμοί Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης με στόχο την ολοκληρωμένη ενημέρωση των επισκεπτών για σειρά θεμάτων που είναι κρίσιμοι παράγοντες ανάπτυξης στο ελληνικό αστικό, περιαστικό και αγροτικό οικοσύστημα.
Οι βασικοί τομείς ενδιαφέροντος θα αφορούν σε τομείς που έχουν άμεση σχέση με την ανάπτυξη των σύγχρονων ελληνικών πόλεων όπως: Τεχνολογίες, Εφαρμογές Πληροφορικής και Ψηφιακών Επικοινωνιών, Εφαρμογές 5G / FTTH, Data Centers, Mobile Technologies, Κυβερνοασφάλεια, Ενέργεια, Ηλεκτρική Ενέργεια, Έξυπνη Μετακίνηση, Αστικές Αναπλάσεις, Έργα Υποδομών, Μεταφορές και City Logistics, Οδικοί Άξονες, Αειφόρος Ανάπτυξη, Ανακύκλωση, Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά Προγράμματα και σειρά άλλων σημαντικών τομέων.