Οι «Δρόμοι της Ελιάς» είναι διαδρομές διαπολιτισμικού διαλόγου, πολιτιστικές εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου της Ελιάς. Είναι μια «γέφυρα» που ξεκινά από την Ελλάδα και επεκτείνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου για να μεταφέρει τα μηνύματα της ελιάς και να ανοίξει νέους δρόμους επικοινωνίας και συνεργασίας.

Φορέας υλοποίησης των δραστηριοτήτων είναι το διεθνές Δίκτυο και ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς», μη κερδοσκοπικός, μη κρατικός οργανισμός με έδρα την Καλαμάτα, που από το 1998 μετουσιώνουν σε πράξη μια καινοτόμο έκφραση πολιτισμού και συνάμα εναλλακτική πρόταση βιώσιμης ανάπτυξης για τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές.Το ετήσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων πραγματοποιείται από μια διεθνή επιστημονική ομάδα σε συνεργασία με μέλη του Δικτύου και συνεργαζόμενους φορείς σε όλες τις μεσογειακές χώρες.

Δραστηριότητες

Προτάσεις διαδρομών για την ανακάλυψη της Μεσογείου της Ελιάς και την ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης, εκδηλώσεις, σεμινάρια, ενημερωτικές εκστρατείες, έρευνα και τεκμηρίωση για τον πολιτισμό της ελιάς, τις παραδόσεις, τα μεσογειακά προϊόντα και τη γαστρονομία, καινοτόμες δημιουργικές δράσεις για τους νέους κ.α.