“Για να μιλήσουν και να ακουστούν όλοι”

ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ

των δικτύων των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών

25 Φεβρουαρίου 5 μ.μ.

Στην Συνδιάσκεψη καλούνται όλα τα δίκτυα και ενεργοί πολίτες να μιλήσουν για τον συντονισμό και την οριζόντια συνεργασία των δικτύων οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Με θεματικές: τον εθελοντισμό, το περιβάλλον και τους θεσμούς κοινωνικής αλληλεγγύης εν όψει του Ευρωπαϊκού έτους εθελοντισμού 2011

Να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τον κοινωνικό αποκλεισμό, την αδιαφάνεια, τις κοινωνικές αδικίες και την περιβαλλοντική υποβάθμιση.

Για να αντιμετωπίσουμε μαζί με τον κοινωνικό αποκλεισμό και τον πολιτικό αποκλεισμό που υπάρχει στη χώρα μας στην οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών στη δημόσια διαβούλευση.

Για την εφαρμογή της κοινοτικής νομοθεσίας για τον εθελοντισμό στη χώρα μας.

Οι οργανώσεις με ανθρωπιστική, πολιτιστική και περιβαλλοντική δράση δεν είναι οι 30 που μονοπωλούν τη δημόσια διαβούλευση, αλλά πάνω από 7500 ενεργές σε όλη την Ελλάδα

Αυτές οι συλλογικές οργανώσεις με εκατοντάδες χιλιάδες ενεργούς πολίτες είναι το κοινωνικό κεφάλαιο που μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά με τις αξίες του εθελοντισμού στην ανόρθωση της χώρας, Αυτά τα κοινωνικά δίκτυα είναι η κοινωνική βάση για την συμμετοχική Δημοκρατία .

 

ΣΥΜΠΡΑΞΗ Μ.Κ.Ο.

Βασίλης Τακτικός

 

Η Συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί

στην αίθουσα των προσκόπων

Πτολεμαίων και Λευκαδίτη 1

Επικοινωνία: «Έργο Πολιτών»

Τηλέφωνο: 210 7487431